and its benefits Az arganolaj és annak számtalan előnyös tulajdonsága

Az arganolaj egyrenesen növekvő népszerűségének köszönhetően egyre több márka kínál különböző típusú Argan olajokat. A különböző típusok és márkák közötti legfőbb különbség az olaj ára. Amellett, hogy sokfélék találhatóak, számos olaj teljesen biztonságos és hatékony a bőr, haj és körmök számára.

Mi az arganolaj?

Az Argan olajat a Marokkóban őshonos Argan fa magjairól nyerik. Az olaj vízszintes, zöldessárga, szûrös anyag, mély és halvány narancssárga színű aromával rendelkezik. Az olaj veleszületett védelmet nyújt a bőr számára, segít hidratálni, megújítani és megerősíteni a bőrt. Kiváló alternatíva a széles körű kozmetikai feltöltőanyagok használatához.

Arganolaj előnyei

Az arganolaj rendkívül gazdag antioxidánsokban, A-, D- és E-vitaminokban, illetve linolsavban. Ez segíti a bőr rugalmasságát és feszességét, csökkentve a ráncok és szarkalábak megjelenését. Az olajban található antioxidánsok különösen jól védik a bőr sejtjeit a károsodásoktól és a szabad gyökök semlegesítésétől.

Az arganolaj jelentős ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek elősegítik a bőrsejtek hidratálását. Például a magnézium elősegíti a bőr feszességét, rugalmasságát, míg a vas megvédi az őssejteket a szabadgyök-károsodásoktól.

Az arganolaj hialuronsavat, értékes telítetlen zsírsavakat és bőrszigorító összetevőket tartalmaz. A magas omega-3- és -9-zsírsav tartalom javítja a bőr hydratálását és rugalmasságát.

Az arganolaj használata

Az arganolaj rendkívül sokorú használatának köszönhetően szinte minden személyes ápolási vagy fodrászati területen alkalmazható. Az olaj különösen hatékony a töredezett végek, hajhullás és korpásodás korrekciójára, a bőr hidratálására, de akár néhány nap alatt is jelentős változások láthatók. Az olaj fokozza a haj színét és fényét, segít megbízható védelemmel megőrizni az eredeti hajszínt, elősegíti a hajhibák csökkentését.

Az arganolaj előnyös hatásait a körmök szempontjából is fontos látni, ugyanakkor otthon is alkalmazható, hogy fellendítse a körmök várva várt megjelenését.

Mennyibe kerül az arganolaj?

Az Argan olajon belül számos márka és típus létezik, amelyek különböző árat kínálnak. Általánosságban elmondható, hogy a minőségi arányok alapján az argan olaj ára elég magas. Az ár alapvetően attól függ, hogy milyen koncentrációban található a használni kívánt Arganolaj-tartalom.

A mérsékelt árú arganolajok általában olcsóbbak, de több márka is kínál modern, jobb minőségű olajokat. Az olcsóbb arganolajok egyszerűbbek, tisztább összetevőkkel, de általában kevesebb antioxidánst tartalmaznak.

A szerves arganolaj drágább az ipari arganolajoknál, mivel több értékes összetevővel jár. Az olaj 100%-ban szerves anyagokból készül, nem tartalmaz tartósítószereket és más összetevőket, amelyek károsak lehetnek a különböző kioldható anyagok miatt.

Az Arganolaj árának nagy előnye, hogy egyes márkák kombinálnak más összetevőket, például kókuszolajat, argánolajat és másokat, amelyekkel együttes hatást fejthet ki a bőrre. Ezek a termékek kedvező áron szerezhetők be, de bizonyos esetekben a felhasznált összetevő minősége még mindig alacsonyabb.

Az Arganolajt bármilyen bőrápolási vagy kozmetikai rutinhoz használhatja. Azok számára, akik jobb minőségű és teljesítményű terméket keresnek, magasabb áron érdemes átgondolni a szerves márkáról szóló termékeket.

Az arganolaj előnyei a haj szempontjából

Az arganolaj segít megőrizni a haj színét és fényét, valamint elősegíti a különböző hajhibák csökkentését. Az olajban található ásványi anyagok elősegítik a haj hidratálását. A magas Omega-3- és -9-zsírsav tartalom megvédi a hajszálakat a stressz okozta ká