Három legfontosabb kozmetikum szem sminkhez

Mostanában nagyon divatos lett a szemöldök smink és a modellezés. A közösségi médiában nagyon sok úgynevezett microbladingkép található. Ez olyan tartós smink, mely a természetes smink elképesztõ hatását kelti. Mégis nagyon drága, hosszú és néha fájdalmas folyamat. Speciális szemöldök árnyalatot is használhatunk, amire színtelen gélt kenünk. Ehhez egy kicsi fésûre lesz szükség, hogy kifésüljük a szõrt. Idõközben levághatjuk a leghosszabb szálákat, amelyeket nem lehet kezelni. Továbbá szükséged lesz egy szemöldök ceruzára. Jegyezd meg, hogy a meghúzott vonalaknak utánozniuk kell a természetes szemöldököt. Ez azt jelenti, hogy a ceruzának a szemöldök színét kell osztania és az új vonalat a szõr növésének irányába kell megrajzolni. Ugyanakkor fontos nem eltúlozni a szemöldök íveit. Nem nézhet ki, mint egy vékony, felfelé hajló vonal.

Van még egy ceruza, amit a táskádban kell tartani, s ez a szemceruza. Ezzel a kozmetikummal gyorsabban elvégzed a szem sminket, mint egy laza vagy gél szemhéjfestékkel. Csupán egy elegáns vonalat kell meghúzni a szempillák vonalában ahhoz, hogy egy érdekes és szép szemsminket kapjunk. A ceruza árnyalatát egyeztesd a szemed színével vagy olyan ceruzát válassz, ami teljesen eltér a szemed színétõl. Számos változata van a szem sminknek. A legkönnyebb és a legnépszerûbb szemsmink a klasszikus fekete vonal „farokkal”. Azonban a nyáron nagyon divatosak lesznek a színes, brokát és vastag vonalak a szemöldök ív alatt. Elég merész vagy, hogy kipróbáld ezeket?

A kozmetikum, ami nélkül a smink nem létezhet, a szempillaspirál. Javítja a rövid, könnyû, és nem olyan sûrû szempillák megjelenését. Több színbõl választhatunk, de a legnépszerûbb nyílván a fekete. Egyéb elérhetõ árnyalatok a pink, barna, kék, zöld és lila. Ahhoz, hogy szép sminket készíts, tudnod kell, hogyan vidd fel a szempillaspirált. A szempillaspirál felvitelének legkönnyebb módja az oda-vissza mozdulat. A szempillák végeit és az alsó szemhéj pilláit fesd be az ecset hegyével. A szemsmink során tudnod kell néhány szabályt. Elõször, jegyezd meg, hogy a száraz anyag maradványt nem szabad rajta hagyni az ecseten, mert tönkreteszi a smink véghatását. Másodszor, ha még egy réteget szeretnél felvinni, akkor várd meg, hogy az elsõ réteg megszáradjon. Harmadszor, olyan ecsetet válassz, ami tökéletes végeredményt nyújt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük