Mi árulja el a nõ életkorát?

A nõi természet mindig az örökké fiatalos és friss kinézetre bíztat. Nagyon kevés az a nõ, aki meg tud birkózni azzal, hogy már nem fiatalok és nem olyan szépek, mint évekkel ezelõtt. Igazítják ajkukat, feltöltik arcpofájukat és eltávolítják a ráncokat. És mindez semmiért, mert van két terület, amely elárulja minden nõ igazi életkorát. Honnan lehet kideríteni egy nõ életkorát?

Kezek

A nõi kezek olyan terület, amelyeken tisztán lehet felismerni az életkort. Ami érdekes, hogy az öregedõ folyamatok hamarabb jelentkeznek a kéz külsõ oldalán, mint az arcon. Ezt a vékonyabb hipodermisz okozza, ami idõvel csökken, és látható a kézen. A kéz puha bõre sokkal könnyebben sérül és korral rosszabb lesz. Csak nézd meg nagymamád kezeit.

Legalább megelõzésképpen kell törõdnöd a bõröddel ezen a részen ahhoz, hogy az idõmúlást kevésbé láthatóvá tegyed a kezeiden. Ajánlott utánajárni a krém használatának – nyáron könnyed hidratáló krémek, télen pedig olajos krémek védõ tulajdonságokkal. Meg kell jegyezned, hogy a kezeid elsõ öregedésének jelei már a 30. életkor betöltése után vehetõek észre!

Nyak és dekoltázs

Rendszeresen ápoljuk az arcunkat, de gyakran megfeledkezünk a nyak és a dekoltázs ápolásáról. Néha az esti bõrápolás során figyelmetlenül átmegyünk a nyakon, de csak akkor, ha felesleg krém maradt a kezünkben. Ez hiba, ami késõbb száraz bõrt a nyakon és nem szép dekoltázst eredményez. Ez azért van, mert a bõr ezen a részen nagyon érzékeny, különösen a káros tényezõk hatására.

Az öregedés elsõ jelei akkor figyelhetõek meg, amikor megjelennek a keresztirányú ráncok a nyakon és a dekoltázson. Az öregedõ jeleket ki lehet küszöbölni egy kulcsfontosságú megelõzõ intézkedéssel. Ne feledkezz meg a nyak és a dekoltázs hidratálásáról, mert rajtuk is nagyon könnyen használhatod azokat a szérumokat és krémeket, amit egyébként az arcon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük