Retinol – A leggyakoribb hibák a csoda vitamin használatakor

Retinol – A vitamin legalapvetõbb formája, gyakran bõrápoló termékekben használják érett és problémás bõrre. Hatékony fegyverként minõsítik a ráncok, elszínezõdések és pattanások ellen. Sajnos túl sokszor félre tesszük a fárasztó hatásai miatt az elsõ hét használata során. Használható-e a retinol mellékhatás nélkül?

A retinolos szérum egy csodás anyag, melyet sok nõ azért használ, hogy csökkentsék az öregedés elsõ jeleit és egyéb más bõrproblémát. Az A vitamin jótékony hatása a testre szélesen ismert. A retinol rendkívül hatékony összetevõ, de túl invazívnak tartják és, hogy nyomással szárazságot és bõrirritációt okoz. Érdemes tudni, hogy ezek fõ okozója a retinol nem megfelelõ használata.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A RETINOLT?

Retinol kombinálása megfelelõ termékekkel

Koncentrált A vitamin egy rendkívül intenzív összetevõ, mellyel nem minden összetevõ fér el. Sok összetevõt nem zavarják a retinol tulajdonságai, de egyes anyagokkal való érintkezése irritációt okozhat. A retinol használatával, még kozmetikum összetevõként is, el kell kerülni az egyidejû használatot pattanás elleni erõs anyagok szalicil savval vagy olyan termékekkel, amelyek AHA savat tartalmaznak. Nem ajánlott kombinálni a retinolt benzoil-peroxiddal.

Ne használjuk egyedül a retinolt

Az egyik leggyakoribb probléma a retinol kizárólagos használata. Az igazság az, hogy ez egy nagyon erõs összetevõ, de nem szabad külön használni. Retinol nem egy univerzális kozmetikum minden bõrtípusra. A retinol tökéletes kombinációja az egyszerû hidratálóval. A száraz vagy érzékeny bõr megfelelõ hidratálása csökkentheti a bõrirritációt és erõsítheti a retinol tulajdonságait.

Kis mennyiségû retinolt használj

A retinolos kezelés elején a bõrirritáció természetes dolog, de sose használd erõs és magasan koncentrált formáját. Ha a kezelés során a bõr úgy néz ki, mintha lebarnult volna, ez azt jelenti, hogy túl sokat használtál belõle. A megfelelõ arány kulcsfontosságú, szintén a termék alkalmazásában. Túl magas koncentráció vagy túl nagy mennyiségû tiszta A vitamin helyi pírt okoz és olyan érzést, mintha az epidermisz hámlana.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük