Rózsaszirmos Fürdõ – Kényeztesd Magad

Relaxáló fürdõ egyik legjobb módszere a pihenésnek az egész napos munka után. Évszázadok óta ismertek a tápláló fürdõk elõnyös tulajdonságai – még Kleopátra is rendszeresen ilyen fürdõkben fürdött, amire azt mondják, hogy megõrizte figyelemre méltó szépségét. Vajon kövessük nyomdokait és készítsük el magunkat pl. rózsaszirmos fürdõben? Tagadhatatlanul, igen.

Miért aromaterápiás fürdõ?

Aromaterápiás fürdõ illó olajokkal nagyszerû módja a relaxálásnak, ideg nyugtatásra és felébredésre vagy nyugtatásra (használt terméktõl függ). A megfelelõen elkészített fürdõnek nem kell csupán megszokott higiéniai kezelésnek lennie, hiszen könnyen alakítható pillanatnyi örömre, csak neked. Ezért fontos több idõt szánni a rózsaszirmos fürdõre és odafigyelni a megfelelõ hangulatra, mint pl. gyertyák, zene stb.

Miért rózsaszirmok?

Mint kiderül a rózsaszirmoknak számos jótékony hatása van – feszesítõ, fertõtlenítõ, hidratáló, szabályozó stb. Legfõképpen a rózsaszirmos fürdõ nagy mennyiségû táplálást biztosít, amit még egy jó testápolóval is nehéz elérni. A rózsaszirmok a fürdõben kellemes feszesítést biztosítanak, bõrsejtek regenerálását, elszínezõdések fehérítését és a seprûvénák gyógyítását. A rózsaszirmos fürdõ nagyszerû megoldása problémás bõrre. Nem sok ember tudja, hogy az aromaterápiás és tápláló rózsaszirmok nagyon jól serkentik a kollagén termelést, így öregedésgátló és fiatalító tulajdonságokkal is bír. Ahogyan azt már egyértelmûen megállapítottuk a rózsaszirmos fürdõ jelentõsen segíti az érett bõr ápolását.

Hogyan készítsük el a rózsaszirmos fürdõt?

Ez a kezelés különösen nyáron ajánlott, de az év bármely idõszaka alkalmas. Tölts fel meleg (nem forró) vízzel és adj hozzá tápláló összetevõket- friss rózsaszirmokat, olyan mennyiségben, ami neked megfelel, illóolajjal (legjobb a rózsa) és opcionálisan tejjel (tehén, kecske – ahogy szereted) ami proteinekben gazdag, kalciummal és vitaminokkal. Az így elkészített fürdõ táplálttá és puhává teszi a bõrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük