Szükséged van egy kipirosodás elleni arcszérumra? ITT MEGTALÁLHATOD AZ 5 LEGJOBBAT

Gondolkoztál már azon, hogy miért pirosodik gyakran a bőröd? Nos, a válasz egyszerű – mert túl érzékeny és könnyen irritálódik. Létezik valami egyszerű módszer – lehetőleg egy otthoni kezelés -, amivel rendbe hozhatod érzékeny bőrödet? Még szép, hogy van – és ehhez mindössze egyetlen termékre van szükséged! Mielőtt időpontot foglalnál egy kozmetikusnál és kitennéd a bőrödet néhány költséges lézeres kezelésnek, próbálj ki egy bőrpír elleni arcszérumot. Miért? Mert egy ilyen termék nem fog egy vagyonba kerülni, nem igényel időt, de a hatása biztosan tetszeni fog. Íme az 5 legjobb pirosság elleni arcszérum, amely a rosacea és a pókhálóerek kezelésére szolgál.

Honnan tudod, hogy a bőröd kuperózisos és hajlamos a bőrpírra?

Sajnos egy rossz hírrel kell kezdenünk: a kuperózisra és bőrpírra hajlamos bőr a legigényesebb. Túlságosan érzékeny és könnyen sérül. Az ilyen bőrtípusra különös figyelmet kell fordítani, mivel személyre szabott és kíméletes kezeléseknek kell kitenni. Felismerhető a visszatérő és nagyon gyakori arcpírról, amit az erek nem elég mélyen való elhelyezkedése okoz. Ezért amikor bizonyos irritáló hatásoknak, például alacsony hőmérsékletnek vannak kitéve, megszakadnak, pókhálóereket és bőrpírt okozva. 

Természetesen több olyan tényező is van, amely reakciót válthatt ki a kuperózisos bőrben és ezek közé tartoznak a kedvezőtlen időjárási körülmények, az egészségtelen táplálkozás (pl. túl sok sós és fűszeres étel) vagy a nem megfelelő ápolószerek, amelyek gyakran ellentmondásos összetevőket tartalmaznak. Bár a megrepedt hajszálerek az egész arcot érinthetik, leggyakrabban az orcákon és az orrlyukakon jelennek meg. A bőrpír azonban az egész arcon megjelenik és gyakran szúró és égő érzéssel jár együtt.

Kuperózisra és bőrpírra hajlamos bőr ápolási tippek

Mint az előbb említettem, a kuperózisra és a bőrpírra hajlamos bőr kíméletes kezelést igényel.  Ahhoz, hogy nyugodt és egészséges maradjon, érdemes néhány bőrápolási tippet követni:

  • Védjük a bőrt az intenzív napfénytől (nem csak nyáron).
  • Csak a kuperózisos és érzékeny bőrtípusra szánt termékeket használj.
  • Csak olyan kozmetikumokat használj, amelyek összetétele biztonságos az érzékeny és könnyen irritálódó bőr számára.
  • Naponta ápold a bőrödet.
  • Védd meg a reakciót kiváltó külső tényezőktől (pl. fagyos időjárás, légkondicionálás).
  • Tarts be egy egészséges étrendet (pl. csökkentsd a fűszeres ételek fogyasztását és kerüld az alkoholtartalmú italokat).
  • Legyél gyengéd a bőr tisztítása és érintése során.

A legjobb bőrpír elleni arcszérumok: 

1. Nanoil | Anti-Redness Face Serum

Méret: 50 ml / 1,69 oz

Nanoil Anti-Redness Face Serum
termék honlapja: www.nanoil.hu

A Nanoil és legújabb bőrápolási terméke, az Anti-Redness Face Serum hatékony alternatívát kínál a népszerű kozmetikai  kezelésekkel szemben. Ezt a bőrpír elleni szérumot a pirpspdásra, irritációra, rosaceára és pókhálóerekre hajlamos bőrre fejlesztették ki. Ez egy ideális termék az otthoni bőrkezelésekhez, amely nap mint nap foglalkozik a kuperózisos bőr minden problémájával: eltünteti a piros foltokat, pihenteti a bőrt és egyenletesebb megjelenést biztosít. Nagy kiszerelésben kapható, ami nem kerül sokba. 

Az összetevők egy másik pozitívum, amit meg kell, hogy említsek. A Nanoil Anti-Redness Face Serum számos növényi eredetű összetevőt tartalmaz, amelyek a kuperózisra és a bőrpírra hajlamos bőrre irányulnak. Elbánik a megrepedt hajszálerek problémájával is. Bár azonnali megkönnyebbülést hoz a bőrnek, rendszeres használat esetén a Nanoil Anti-Redness Face Serum csökkenti az érzékenység problémáját. Végül ez a termék minden körülmények között védelmet nyújt, erősíti a hajszálerek falát, hogy megakadályozza azok felszakadását, világosítja az elszíneződéseket és öregedésgátlóként működik.

2. REN Clean Skin | Evercalm™ Redness Relief Serum

Méret: 30 ml / 1.0 oz

A Redness Relief Serum-ot a pókhálóerekre és rosaceára hajlamos bőr igényeire fejlesztették ki. Két fő feladatot lát el: megnyugtatja az érzékeny bőrt és ellensúlyozza az öregedés jeleit, amelyek – sajnos – az érzékeny bőrön hamarabb jelentkeznek. Bár ez a kozmetikum meglehetősen drága és egy flakon nem tart sokáig, annyira csodálatos, hogy a kuperózisban szenvedő nők folyamatosan használják. Úgy fejlesztették ki, hogy gyorsan leküzdje a szárazságot, megnyugtassa a bőrt és javítsa a bőrpírra hajlamos bőr megjelenését. 

Az Evercalm™ Redness Relief Serum jó termék a napi bőrápoláshoz, mert csökkenti a bőrpírt és kezeli a feszülő bőr kellemetlen érzését, amely a légkondicionálás, az UV-fény, a városi szennyezés és a szabad gyökök túlzott kitettségének következménye. Annak ellenére, hogy számos előnye van, ami tökéletes termékké teszi reggeli használatra, meglehetősen sűrű textúrája nem teszi kényelmessé a nappali termékek alatt való viselését.

3. LA MER MED+ | Anti Red Couperose Concentrate

Méret: 30 ml / 1.0 oz

A La Mer MED+ vörösödést csökkentő és nyugtató erejét tengeri algákból, tengeri sókivonatból és tengeri iszapból nyeri. Ezek a tengerfenékről származó összetevők egy kis üvegbe rejtve együttesen eltüntetik a foltokat az arcról és megakadályozzák a hajszálerek repedezését. A formula mentes a parabénektől, ftalát-észterektől és illatanyagoktól, ami jelentősen csökkenti az irritáció kockázatát, amelyre a kuperózisos bőr hajlamos. 

Ami meglepő, hogy a LA MER MED+ Anti Red Couperose Concentrate nem csak a kuperózisos bőrre ajánlott, mert bizonyítottan jótékonyan hat az érzékeny és a rosaceával érintett arcbőrre is. Alapvetően professzionális otthoni bőrkezelésként is használhatod. A szérum lassan és fokozatosan kezeli a gyenge hajszálerek problémáját, hogy hamarosan egyenletesnek tűnő arcbőrt varázsoljon. Azt is érdemes kiemelni, hogy ez az arcszérum zöld színű, ami azt jelenti, hogy a kezelés korai szakaszában, amikor az ígért eredményekre vársz, képes lefedni az arcpírt.

4. Exuviance® | AntiRedness Calming Serum

Méret: 29 g / 1.0 oz

Ez egy másik arcszérum, amely képes segíteni a vörös foltokat és a kuperózisos bőrt. Bár nem minden pénztárcának megfelelő, de a bőrpír és a gyulladás csökkentésével igazán jó eredményeket nyújt. Az Exuviance® AntiRedness Calming Serum tökéletes azok számára, akik visszatérő arcpirossággal és irritációval küzdenek. A lógesztenye kivonatnak köszönhetően képes megerősíteni a hajszálerek falát. Az arcszérumhoz hozzáadott peptidek és savak felelősek a bőr önmegújító folyamatainak serkentéséért. Tulajdonképpen több érdekes összetevőt tartalmaz, mint például: glükonolakton, laktobionsav, Tripeptid-8, bisabolol, fűzfa bogyó, algakivonat, édesgyökér és fehér tea kivonat.

A jó hír az, hogy az AntiRedness Calming Serum napi szintű, hosszabb ideig tartó használata esetén az erek rögzítésével képes növelni a bőr ellenálló képességét a bőrpírral szemben. Az állaga igazán kellemes és néhány perc kell ahhoz, hogy teljesen behatoljon a bőrbe. Hagyni kell, hogy teljesen felszívódjon, csak ezután alkalmazhatunk más termékeket az arcon.

5. Caudalie | Radiance Serum Complexion Correcting Vinoperfec

Méret: 30 ml / 1.0 oz

A francia Caudalie kozmetikai márka igazán büszke a legújabb, kuperózisos bőrre való arcszérumára. Állítólag szinte minden bőrtípusoknak megfelel. Fő feladata az irritáció csillapítása és a gyulladás minden típusának megszüntetése. Ezen kívül a Caudalie Radiance Serum Complexion Correcting Vinoperfec állítólag eltünteti a piros foltokat és egyenletesebbé teszi a bőrt. Hosszabb ideig használva várhatóan ragyogóvá és kipihentté teszi a bőrt. 

Van egy dolog, ami kiemeli ezt az arcszérumot – ez pedig az egyik összetevője, ami nem más, mint a viniferin. Ezt a szőlőléből nyerik ki, amely fiatalító tulajdonságokkal rendelkezik, és segíti az érzékeny bőr regenerálódását. Nyilván nem ez az egyetlen természetes eredetű összetevő, hiszen a Caudalie arcszérum 98%-a növényi eredetű anyag. Ami érdekes, annak ellenére, hogy a szérum nem nagy, elég sokáig tart. Ha pár hónapig rendszeresen, nap mint nap alkalmazod a Radiance Serum Complexion Correcting Vinoperfec-et, a bőröd pihentebb és simább lesz.