Vajon a matt ajakrúzs kiszárítja az ajkad? Van egy megoldásunk erre!

A matt ajakrúzsok már néhány hónapja hódítanak. Nem csoda, hiszen a piros matt változatban elegáns, eredeti és szép hatást kelt. Azonban nem mindenki engedheti meg magának a matt õrületet a sminkben. A matt rúzs szárítja a szájat, fokozza a repedezett bõrt az ajkakon, összegyûlik a repedésekben és tõle hámlik a bõr. Ismerd meg az 5 módszert, amivel elõkészítet ajkad a mattra!

1. Ajakradírral kezd

Mi a legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk a száraz bõrtõl, amit amúgy fokozhat a matt rúzs? Nyílván a radír. Sokan közülünk rendszeresen végez arcradírt, míg teljesen megfeledkezünk az ajakradírról. Egy puha radírt vagy házi készítésû radírt (méz cukorral összekeverve) használhatunk az ajkakon és masszírozzuk be pl. a fogkefével.

2. Ne feledkezz meg a hidratálásról

Mint minden másik testrésznek, úgy az ajkaknak is szükségük van a hidratálásra. Mielõtt elkészíthetnéd a száj sminket, használj tápláló balzsamot, mely mélyen hidratálja a szájad. Ütögesd be, várd meg míg megszárad és készen vagy! Folytathatod a száj sminket.

3. Használj rúzs alapozót

Szemhéjfesték alapozót használsz, hogy a festék tovább tartson, és intenzívebb hatást kapjon? Miért nem használnál egy alapozót a rúzs alatt? A rúzs alapozó biztosítja a száj szerkezetének és elszínezõdésének kiegyenlítését, így a rúzs kisebb mennyisége is tökéletesen lefedi a felületet.

4. Használj korrektort

A kifejezõ ajak sminket megfelelõen kell kiemelni és az ilyen hatást csak kontúrozással és intenzív színekkel érhetõ el. A megfelelõ színt a rúzs alapozó biztosítja, míg a kontúr korrektorral érhetõ el. Tegyél egy kis mennyiségû korrektort az ajak vonalára, ahhoz, hogy kontrasztos hatást érj el.

5. Barátkozz meg a szájceruzával

Úgy mint az általános ajakrúzs esetében, úgy a matt rúzs esetében is szükséges a szájceruza. A matt ajakrúzs színével megegyezõ száj ceruza vagy egy világosabb tónus vonalon belül tartja a rúzst és nem lépi át a kontúrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük