5 kezelés az erősebb körmökért. Ezeket ismerned kell!

Törékeny körmökkel küzdesz? Rengeteg lehetséges oka van, de mindegyiket könnyen kezelhetjük. Mindössze 5 gyógymódra van szükséged az erősebb körmökért. Természetesek, könnyen alkalmazhatóak és tényleg működnek.

Gyakran nem tartjuk fontosnak a körömápolást, nem fordítunk nagy figyelmet a körmök táplálásának, hidratálásának és védelmének fontosságára. Ennek következtében letörnek, beszakadnak és rosszabbodnak. Bizonyos esetekben mi vagyunk a hibásak, de nem mindig.

A gyenge körmök okai

A gyenge és törékeny körmöknek sokféle oka lehet. Gyakran nem gondoskodunk a körmökről. Előfordul azonban, hogy bizonyos külső tényezők befolyásolják őket és ez ellen nem sokat tehetünk. Akkor miért töredeznek a körmök? A legfőbb okok közé tartoznak:

  • ellenőrizetlen körömrágás, pl. stressz hatására
  • a körömápoló termékek, például kondicionáló vagy olajok használatának mellőzése
  • a zselés körömlakk helytelen alkalmazása vagy eltávolítása
  • formaldehidet tartalmazó körömlakk használata
  • a vegyszerekkel szembeni védelem hiánya, pl. takarításkor
  • a köröm törése fizikai munka közben
  •  a körömágybőr levágása, pl. borotvapengével

LEGJOBB kezelések az erősebb körmökért

Mit tehetsz, ha a körmeid rossz állapotban vannak? Meg kell erősítened őket, de nincs szükséged szalonon belüli kezelésekre. Íme 5 szuper körömerősítő, amit otthon is használhatsz!

1. Keratinos körömkondicionáló

A protein körömkondicionáló mindig bevált termék, hiszen a körmök… fehérjékből állnak. A keratin csodákra képes, de a tej-, szója-, búza- vagy selyemfehérjék is hasznosnak bizonyulhatnak. A kondicionáló típusától függ. Ha a hagyományos kondicionálókat részesíted előnyben, az sem baj. Ha az olajok híve vagy, az is jó. Csak ne feledd, hogy kondicionáló terméket használj.

2. Ricinusolaj

Ha nem szereted a szépségboltban kapható körömkondicionálókat, amelyek nyilván jobban megterhelik a pénztárcádat, akkor kipróbálhatsz egy olcsóbb alternatívát, mégpedig a tiszta ricinusolajat. Csak be kell dörzsölnöd vele a körmeidet minden nap, például lefekvéskor. A körmök pár nap múlva erősebbek és fényesebbek lesznek.

3. Argánolaj

Az argánolaj hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Az olajok között mindenképpen az egyik legjobb választás. Mivel kevésbé sűrű, könnyebb használni. Az argánolaj ugyanolyan hatékony. Fokozza az egészséges körömnövekedést, belülről erősíti és javítja a körmöket, csökkenti a törést. Emellett megvédi őket a károsító tényezőktől, például az UV sugárzástól.

4. Shea vaj

A sheavaj egy másik természetes kozmetikum, amit a körmökre is használhatsz. Csak arra kell ügyelned, hogy hidegen sajtolt, bio és finomítatlan legyen, mert csak ez a fajta sheavaj tartalmazza az összes tápanyagot. Ne felejtsd el rendszeresen bedörzsölni vele a körmöket és a körömágybőrt. Meglepődve fogod látni jótékony hatásait.

5. Meleg olívaolaj

A meleg (soha nem forró) olívaolajos áztatás egy másik fantasztikus módja a körmök szebbé tételének. Rengeteg jótékony hatással van a bőrre és a körmökre, erősíti, rugalmasságot ad nekik és védi őket. Az olívaolaj ösztönzi a növekedést, simítja a körmöket, és ragyogóvá teszi őket, így sokkal jobban néznek ki. Hogyan kell az áztatást elvégezni? Melegíts fel fél pohár olívaolajat, öntsd egy kis tálba és áztasd be a körmöket vagy a kezedet legalább 15 percig.